03-05-2021 | Henrik

Opstart seniorer og pensionister

Kære alle seniorer og pensionister,

Vi kan nu endeligt snart starte op igen - vi kan starte på torsdag d. 6/5 og herefter træne som "normalt" herefter jvf. de normale træningstider.

Denne opstart er dog betinget af følgende:

  • Alle skal have et gyldigt Coronapas jvf nedenstående retningslinier fra Kulturministeriet  - det indskærpes at I selv hæfter for evt bøder, hvis I udtages til kontrol af myndighederne (I hæfter for den samlede bøde udstedt både til jer som medlem og evt hvis klubben skulle modtage en bøde).

  • Alle seniorer og pensionister, der indtræder i klubbens klublokale og i haller, hvori der trænes, skal have et gyldigt Coronapas - også selvom man "bare" skal ned og snakke, kigge eller hente noget.

  • Der laves ikke kontrol som sådan fra klubbens side, men I opfordres til at være åbne omkring dette og vise Coronapas, hvis der forespørges til dette - uanset om det er "menige" medlemmer, bestyrelsesmedlemmer eller medarbejdere i Fritidscentret, der spørger.

De specifikke retningslinier omkring Coronapas kan ses herunder - De fulde retningslinier kan ses her: https://kum.dk/aktuelt/covid-19/kulturlivet-under-covid-19/

 

Hvad indebærer kravet om coronapas på idrætsområdet?

 

Personer på 70 år og derover kan deltage i indendørs idrætsaktiviteter i organiseret regi under forudsætning af fremvisning af coronapas.

Med kravet om fremvisning af et coronapas gælder det, at brugere, besøgende og lignende for at få adgang skal kunne forevise dokumentation for enten vaccination, negativ test eller tidligere smitte. Det betyder, at følgende dokumentationsmuligheder gælder som adgang for brugere, besøgende og lignende:

  1. Et gennemført vaccinationsforløb. Et vaccinationsforløb anses for gennemført 14 dage efter den afsluttende dosis.

  2. Et negativt testresultat, der er højst 72 timer gammel regnet fra tidspunktet, hvor testen er foretaget. En covid-19-test kan være foretaget som en PCR-test eller antigentest(hurtigtest).

  3. Et positivt resultat af en covid-19-test, der er mindst 14 dage og højst 180 dage gammel regnet fra tidspunktet, hvor testen blev foretaget.

Navnet på indehaveren af coronapasset skal svare til navnet på personens medbragte pas, kørekort eller sundhedskort eller andet offentligt udstedt identitetskort.

Hvis dette ikke overholdes så er vi som klub forpligtet til at lukke for al aktivitet - dette håber vi ikke så her en opfordring til at være 100% sikker på at testresultater ikke udløber midt i træningstiden (der kan ikke dispenseres fra dette krav).
De specifikke retningslinier omkring opstart ift afspritning, afstand osv. kendes endnu ikke, men det forventes at være de samme regler vi bliver underlagt som ved sidste opstart efter et lockdown. Der kan derfor komme nye retningslinier senere på ugen - alle opfordres til at holde sig opdateret da tingene hurtigt kan ændre sig.

På vegne af RBTK´s bestyrelse

Venlig hilsen

Henrik Højslet
Formand, RBTKDu skal være logget ind for at kommentere på artiklen Log på

© 2005 - Ribe BTK