30-01-2019 | Henning S

Klubtur/træningstur hos BTEX

12 pensionist/veteranspillere er netop vendt hjem fra en dejlig lærerig klubtur/træningstur hos BTEX (Bordtennisexperterne) i Aarhus. Vi har fået formen pudset af, inden vi skal til Esbjergs venskabsstævne den 5. februar.
Start kl. 09.45 med velkomst og kaffe. Første træningspas fra kl. 10 - 12. BTEX havde gjort sig umage og sat 2 super kvalificerede trænere på. De nåede rundt til alle, og jeg tror der blev taget godt hånd om vore spillere uanset niveau. Vi kom vidt omkring i færdigheder i bordtennis. Vi blev gjort opmærksom på, at det var ret vigtigt at ramme bordetWink, man kunne måske endda vinde en kamp på den måde. Der blev også talt om, at bordtennis er en gentlemansport, hvor man opfører sig som en sådan, siger undskyld når  man rammer kanter og laver netrullere. Hvis der i enkelte tilfælde er tvivl om en bold, spiller man ganske enkelt bolden om. Der blev gjort meget ud af at forklare og vise, hvordan man skal bevæge sig, og  vigtigheden af en rigtig benstilling blev også understreget.
Frokostpause fra kl. 12 - 13. Der var ikke sparet på noget. Der var masser af lækkert smørrebrød samt diverse drikkevarer. Et fint traktement.
Andet træningspas fra kl. 13 - 15. Der blev her trænet double og forklaret en masse om servens betydning og forskellige bevægelsesmønstre. Vi trænede serv og spillede double og fik forklaret nogle ting om taktiske spillemåder. Cheftræner Stef stod her alene for undervisningen frem til kl. 14. Fra kl. 14 -15 tog Hans over. Her fik vi vist forskellige server og forklaret noget om, hvordan man kan udnytte bordet ved at spille både kort, langt og spille fra side til side både med lidt og meget skru både over, under og med sideskru. 
Afslutningsvis spillede vi diverse etsæts-kampe, hvor de viste spillemåder skulle afprøves,

Jeg er ret sikker på, at alle havde en rigtig god og lærerig bortennisdag i Aarhus.Du skal være logget ind for at kommentere på artiklen Log på

Jytte Tobiasen 31-01-2019  
Tænk, at det bare drejer sig om at ramme bordet.:) Spændende at se, om det tillærte får indflydelse på resultaterne i holdturneringerne. Måske er guldholdets position truet. :)

© 2005 - Ribe BTK